In mod traditional, an de an, examenele de admitere pentru Scolile de Politie din intreaga tara aveau loc la sfarsitul lunii august unde peste 10.000 de absolventi de liceu se inscriau de fiecare data. Anul acesta, insa, reprezentantii MAI nu au gasit solutii pentru a organiza in siguranta admiterea. Cea mai mare problema tine de cazarea candidatilor si a rudelor acestora care ii insotesc in perioada admiterii. Pentru ca examenul consta in mai multe probe eliminatorii (psihologic, medical, sportiv), dar si intr-o testare scrisa, concursul se intinde pe o perioada de zece zile, timp in care candidatii care vin din toate judetele tarii trebuie sa se cazeze in apropiera scolilor.
Academia de Politie, a fost una dintre institutii care a sustinut examenul de admitere, dar Coronavirusul a modificat regulamentul de examen si recrutarea candidatilor, daca pana anul trecut, toti cei care erau declarati apt pentru concurs veneau in Bucuresti pentru a sustine examenele la sediul Academiei de Politie din Baneasa, acum, concurentii au sustinut probele in sapte centre zonale, in functie de localitatea de domiciliu, aceasta ar putea fi o solutie aplicabila si celorlalte institutii de invatamant din MAI.
In aceste conditii Ministerul Educatiei si Cercetarii a publicat in Monitorul Oficial nr. 833 din 10 septembrie 2020 ORDINUL nr. 5.459 din 31 august 2020 privind aprobarea graficului de desfasurare a examenelor de certificare a calificarii profesionale a absolventilor din invatamantul profesional si tehnic preuniversitar in anul scolar 2020-2021, unde sunt mentionate scolile postliceale din MAI:
Articolul 1
Se aproba graficul de desfasurare a examenului de certificare a calificarii profesionale a absolventilor invatamantului postliceal organizat la scolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, calificarile profesionale: agent de politie, agent de politie de frontiera, subofiter de jandarmi, subofiter de pompieri si protectie civila, maistru militar auto - nivelul 5 de calificare, sesiunea decembrie 2020. - inscrierea candidatilor: 2-4 decembrie 2020;
- desfasurarea probei practice: 5-9 decembrie 2020;
- desfasurarea probei scrise: 10 decembrie 2020;
- afisarea rezultatelor la proba scrisa: 11 decembrie 2020;
- depunerea si solutionarea contestatiilor la proba scrisa: 11-12 decembrie 2020;
- desfasurarea probei orale/proiectului de absolvire: 13-15 decembrie 2020;
- afisarea rezultatelor finale: 16 decembrie 2020.
Aproximativ 5.000 de politisti vor iesi la pensie pana la finalul acestui an, spun sindicatele din politie. Din acest motiv, ne putem astepta la un numar din ce in ce mai mare de infractiuni in strada din cauza faptului ca politisti sunt din ce in ce mai putini, asadar cursurile ar trebui sa fie organizate pe o perioada de aproximativ sase luni in mod intensiv astfel incat acest numar de politisti sa nu fie pierdut.
Pentru mai multe detalii privind pregătirea pentru admitere click aici
Ordinul aici:
Comments